به گزارش مشرق، سید جلال ملکی، با اعلام خبر آتشسوزی در یک ساختمان مسکونی در بلوار فردوس، درباره جزئیات این حادثه اظهار کرد: ساعت ۲۱:۲۲ شب گذشته (سوم آذر) یک مورد حادثه آتشسوزی در یک مجتمع مسکونی واقع در بلوار فردوس، خیابان سازمان برنامه جنوبی به سامانه ۱۲۵ آتشنشانی تهران اعلام شد که به سرعت آتشنشانان دو ایستگاه آتشنشانی به همراه خودروی حامل تجهیزات تنفسی به محل حادثه اعزام شدند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران افزود: محل آتشسوزی یک مجتمع مسکونی پنج طبقه ۴۰ واحدی بود که در زمان حضور آتشنشانان در محل حادثه، در طبقه سوم در یک واحد حدوداً ۸۰ متری آتشسوزی روی داده و این منزل کاملاً شعلهور بود.
وی با اشاره به شنیده شدن صدای انفجاراتی کوچک از منزل مذکور، تصریح کرد: آتش به سرعت در حال سرایت به واحدهای همجوار بود و دود زیادی نیز طبقات بالایی را فراگرفته بود.
سخنگوی آتشنشانی تهران بیان کرد: یک خانم مُسن که در منزل حضور داشت، نیاز به اکسیژن پیدا کرد که آتشنشانان به سرعت اقدامات اولیه را برای این فرد انجام دادند همچنین اطلاعات اولیه حاکی از آن بود اعضای یک خانواده (یک آقا و خانم جوان و یک کودک زیر یک سال) قصد داشتند خود را به پشتبام برسانند اما با در بسته مواجه شده و در وضعیت بسیار خطرناکی در محاصره دود قرار گرفته و گرفتار شده بودند.
وی متذکر شد: آتشنشانان به سرعت خودشان را به این افراد رسانده، به سرعت در پشتبام را باز کرده و این افراد را به سطح پشتبام منتقل کردند.
ملکی عنوان کرد: در ادامه این افراد به پایین منتقل و تحویل عوامل اورژانس شدند البته حال خانم جوان (مادر خانواده) به دلیل دودگرفتگی کمی وخیمتر بود و توسط عوامل اورژانس به مرکز درمانی انتقال یافت.
سخنگوی آتشنشانی تهران ادامه داد: در نهایت آتش خاموش شد و از سرایت آن به بخشهای دیگر جلوگیری به عمل آمد.
وی بیان کرد: در زمان بروز آتشسوزی، ساکنان ساختمانهای مسکونی در صورت اطمینان از باز بودن در پشتبام، کم بودن فاصله طبقه سکونت آنها با سطح پشتبام و زیاد نشدن غلظت دود آلایندهها، میتوانند خود را به سطح پشتبام برسانند تا اینکه توسط آتشنشانان به سطح زمین انتقال پیدا کنند یا اینکه در صورت مجاورت با پشتبامهای ساختمانهای مجاور از محل فاصله بگیرند.
ملکی با بیان اینکه حین بروز آتشسوزی شاید در مدت چند دقیقه یک ساختمان تماماً پر از دود میشود، گفت: در صورتیکه ساکنان حین آتشسوزی از موارد مذکور مطمئن نبودند، بهترین کار ماندن در واحد است و باید زیر و دور درها را با یک ملحفه یا پارچه ضخیم مرطوب شده، بپوشانند، در را باز نکنند و خود را به نقاطی که اکسیژن تازه وجود دارد، برسانند همچنین دائماً در تماس با سامانه ۱۲۵، محل حضور خود را (واحد و طبقه) اعلام کنند زیرا در زمان حوادث، اولویت نجات ساکنان مخصوصاً در مجتمعهایی با تعداد واحد زیاد با افرادی است که آتشنشانان از مکان حضور آنها مطمئن هستند.